Teknoloji

Apple, iPhone 12 Mini, için Samsung’a Tazminat Ödeyebilir

Tarihinde

Apple, iPhone 12 mini OLED ekranları için Samsung’a yetersiz sipariş verdiği için büyük tazminat ödeyebilir. Pazar araştırma şirketi Omdia‘nın verilerine göre, Samsung Display‘in Ocak ayında küresel ölçekte OLED gönderileri aylık % 9 düşüşle 45 milyon adede geriledi. Omdia, gönderilerdeki düşüşün sebebinin açık bir şekilde Apple‘ın iPhone 12 mini satışlarının durgun olmasından kaynaklandığını söyledi.

“Güney Kore’nin ünlü ekran paneli üreticisi Samsung Display’in, OLED paneller için yetersiz sipariş vermesi nedeniyle Apple’dan tazminat kazanması muhtemel.”

iPhone

iPhone 12 mini serisinin bu yılın ilk yarısında hedefinin 75 milyon olduğu, fakat hedefin sadece % 80 tutturulduğu açıklandı. Samsung Display, 5,4 inç iPhone 12 Mini ‘nin tek tedarikçisidir. Sektör gözlemcileri, Apple‘ın söz verdiği sipariş miktarını karşılayamayacağı için bir kez daha Samsung’a büyük bir tazminat ödemesi gerekebileceğini tahmin ediyor.

Apple‘ın satın aldığı OLED panellerin minimum sipariş miktarının altında olması nedeniyle Samsung Display‘e 2019 ve 2020 yıllarında sırasıyla yaklaşık 684 milyon ABD doları ve 1 milyar ABD doları ödediği daha önce açıklanmıştı.

Kimliği vermek istemeyen bir yetkili şunları söyledi: “Apple’ın Samsung Display’e tazminat ödeyip ödemeyeceği hala belirsiz, ancak sözleşme geçmişi ve iPhone 12 mini’nin durgun satışları göz önüne alındığında, Apple’ın Samsung Display’i tazminat ödemesi muhtemel” dedi.

Omdia

Samsung Display, Samsung Electronics‘in bir yan kuruluşudur. Apple iPhone için ekran tedarikinde liderlik ederken, şirket aynı zamanda dünyanın önde gelen akıllı telefon paneli üreticisi haline gelmiştir. Omdia, bu yılın Ocak ayında küresel OLED panel sevkiyatlarının 53 milyona ulaştığını ve Samsung Display’in bunların % 85‘ini oluşturduğunu açıkladı.

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.