Teknoloji

Apple, Pazarını Çin Akıllı Telefonlarına Kaptırdı

Tarihinde

Rakip cihazlar Apple‘ın iPhone 12 serisinden çok daha ucuz diyebiliriz. Çin’in düşük maliyetli akıllı telefonları yüksek hızlı 5G iletişiminin popülerliğinden yararlanarak, Japon pazarına girdi. Apple, Pazarını Çin Akıllı Telefonlarına Kaptırdı.

Çinli üretici Xiaomi, SoftBank aracılığıyla 20.000 yen’i (yaklaşık 183 ABD Doları) geçmeyen bir model ile Japonya pazarına giriş yaptı. Şimdiye kadar iPhone, yüksek kalitesi nedeniyle Japonya‘da en popüler telefondu; ancak Çin’in düşük maliyetli, kaliteli ve yüksek hızlı akıllı telefonları, fiyatları düşürmek için bir rekabeti tetikleyebilir.

Japonya Yen

Xiaomi‘nin Redmi Note 9T‘ modelini Japonya’da 26 Şubat’ta SoftBank aracılığıyla piyasaya sürüldü. 5G açısından fiyat ve performans açısından kesinlikle en iyisi olduğu söyleniyor.

5G cihazların popülaritesiyle birlikte, yüksek kaliteli video ve oyun içeriğine olan talebin artması bekleniyor ve daha fazla insan sanal gerçekliği kullanabilir. Bu ultra yüksek hızlı cihazları geliştirme ve satma rekabeti, diğer yeni 5G endüstrilerinin gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.