Yatırım

Çin Merkezli Şirket Momenta Yatırım Aldı

Tarihinde

Son dönemin yükselen trendleri olan insan gücü olmadan ve yapay zeka yardımıyla kullandığımız teknolojik aletlerin sayısı oldukça artıyor. Bu trendlerden de biri olan otonom araçların değerleri ve kullanım oranları önem kazanıyor. Çin merkezli şirket Momenta bu isimlerden biri olup, tüketicilerine sürüş deneyimi sunup, sürekli otonom araç yazılımlarını geliştirmeye devam ediyor.

Momenta aldığı 500 milyon dolar yatırımla Seri C turunu noktalayarak, Çin’de otonom sürüş şirketlerinden en çok yatırım alan şirket oldu. Tura liderlik eden isimlerin başında Toyota, Bosch ve SAIC Motor gibi büyük  firmalar vardı.

Momenta Çin

Momenta ’nın sürüş verilerini geniş ölçekte biriktirmesi, kendi kendini düzelten bir sistem aracılığıyla algoritmalarında ayar yapabilmesi gibi bazı çalışma prensipleri onu rakiplerinden ayıran en belirgin özelliklerden biri yapıyor. Kullanıcı dostuna kolaylık sağlamak için sürekli çok veriye sahip olmak çalışıyor.

Çin’de şehiriçi yollarda Robotaksi olarak kullanılan pilot şirketler arasına katılan Momenta, otomotiv ortaklarıyla yürüttüğü robot yazılımlarını 2022 yılında daha da geliştirmeyi planlarken, işçilik ve üretim maliyetini büyük ölçüde düşürmek için 2024 yılında tüm araçların sürücüsüz gitmesini hedefliyor.

İş Geliştirme Şefi Sun Huan, bu yatırımla firmasının uluslararası platformda önem kazandığını söyleyerek, Momenta için, yakın zamanda Mercedes-Benz’in Almanya’daki memleketi Stuttgart ’ta Avrupa ofisini açacaklarını söyledi.

Kaynak: Sina

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.