Mobil

Çinli Telefon Üreticileri Dünya Liderliği Yolunda

Tarihinde

Şubat ayı cep telefonu satış rakamlarına göre dünya sıralaması komple değişti. Çin‘in bir numaralı cep telefonu üreticisi olan Xiaomi, küresel cep telefonu pazar payını % 13′e çıkararak üçüncü sırada yerini aldı. %20’lik bir puanla Güney Koreli Samsung ilk sırada yer alırken, %17 ile Apple ikinci olabildi. 

Huawei performansı ile şaşırtarak % 4’lük puanla altıncı sıraya düştü. % 12 Puanla OPPO dördüncü sırada yer alırken, VIVO’da % 10’luk puanla beşinci sırada yerini aldı.

Huawei

Büyük pazar payına sahip, eski akıllı cep telefonu üreticileri neden düşüşte?

Akıllı telefonlar ilk üretilmeye başlanıldığında, Çinli cep telefonu üreticilerinin pazar payları yok denecek kadar azdı. Apple ve Samsung ‘un cep telefonu pazar payları çok büyüktü. Fakat Huawei, Xiaomi, OPPO ve VIVO gibi cep telefonu üreticileri küresel cep telefonu pazarına girmeleriyle bütün dengeler değiştir. Hatta Huawei, kendi geliştirdiği Kirin işlemcisiyle, Apple ve Samsung ile işlemci pazarında da rekabet etmeye başladı.

Yakın bir geçmişte büyük pazar payına sahip Huawei, ilk beş sıralaması dışına çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Tabiki bunun en büyük bilinen nedeni, Huawei telefonlarındaki Android ambargosu diyebiliriz. Çinli firmaların pazarda bu kadar etkili olması Amerikan şirketlerinin gözünü korkutuyor gibi. Ne dersiniz sanki Amerikan rüyası bitiyor.

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.