Yatırım

Endonezya Merkezli Fintech Pluang Yatırım Aldı

Tarihinde

Openpace Ventures liderliğindeki B Serisi öncesi turda, Endonezya merkezli fintech Pluang 20 milyon dolar yatırım aldı. 3 milyon dolarlık A Serisi yatırımı yöneten Go Ventures da yatırım turuna katıldı. Pluang, önceki yatırımlarıyla aylık büyümesini hızlandırarak 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını belirtti.

Pluang; aldığı bu yatırımla yaptığı açıklama da, bu yatırımı kullanıcıları için finansal ürünler geliştirerek; yatırım yapmalarına yardımcı olmayı hedefleyen ve kullanıcılarının farklı kategorilerde tasarruf etmelerini sağlayabilecek çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Pluang

Merkezi Jakarta’da bulunan Pluang, 2016 yılında Harvard Business School’da tanışan Claudia Kolonas ve Richard Chua tarafından kurulmuştur. Kullanıcıları mobil uygulama ile para yükleyebiliyor, işlemlerini nakde çevirebiliyor, altın, ABD hisse senedi endeksleri ve kripto para birimleri gibi bir çok işlemleri yürütüp istedikleri zaman hesaplarını kontrol edebiliyor. Aynı zaman durmadan çalışmalarına devam eden Pluang; Gojek, Dana ve Bukalapak gibi platformlara da uygulamalar geliştiriyor.

2021 yılında ürün tekliflerini genişletmeyi planladıklarını söyleyen Pluang’ın kurucusu Claudia Kolonas, kullanıcılarına çok çeşitli varlık sınıflarına basit ve kolay erişim sağlamak için yeni finansal ürünlere odaklandıklarını belirtiyor. Herkesin birikimlerini artırma fırsatına sahip olması gerektiğine ve yeni ürünlerinin bunu yansıtacağına inandıklarını da sözlerine ekliyor.

Openpace Ventures kurucu ortağı Shane Chesson, 1 yılda ciddi anlamda büyüme gösteren Pluang’ı desteklemekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.