Girişim

Şubesiz Bankacılık Lisansına Doğru

Tarihinde

Avrupa’da çok uzun süredir uygulanan “dijital bankacılık lisansı” artık ülkemizde de verilmeye başlanacak. Kısa bir süre önce açıklanan Ekonomi Reform Paketi ile ilk sinyallerini aldığımız dijital bankacılık lisansı sektör içinde çok olumlu etkiler bırakacağa benziyor. Peki ama bu ne anlama gelmekte? Şubesiz bankacılık lisansına doğru. Sizin için detaylıca araştırdık…

Şubesiz Bankacılık Lisansına Doğru

Şubesiz Bankacılık Ne Anlama Geliyor

Daha önceleri kısmen de olsa uyguladığımız ve birkaç bankanın dijitalleşen bankacılık örneği ile karşımıza çıktığı bir “yeni nesil bankacılık” anlayışına şubesiz bankacılık denmektedir. Normal bankalara oranla daha ekonomik maliyet ve online hizmet sunduğu için pek çok kullanıcı tarafından aktif olarak tercih edileceği düşünülmektedir.

Lisans Nasıl Alınacak

Şubesiz bankacılık lisansını almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen kuralları karşılama şartı gerekmektedir. Şu an için net bir bilgi yer almadığı için yorum yapmak çok zor görünüyor. Yakın bir gelecekte online bankacılık lisansı hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak mümkün olacaktır. Yalnız şimdiden normal bir bankaya kıyasla son derece farklı şartlara sahip olacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Hangi Ülkeler Bu Düzenlemeyi Yaptı

Pek çok Avrupa ülkesinde şubesiz bankacılık henüz uygulamaya geçmedi. Bu konuda Avrupa’nın öncü kuruluşları arasında hiç şüphesiz İngiltere ilk sırada yer almakta, bunun dışında Doğu Asya ülkeleri de şubesiz bankacılık konusunda bir hayli tecrübeli görünüyor. Ülkemizin bu konuda tam zamanında bir adım attığının altını çizebiliriz.

Zamanı Geldikçe Bilgilendirme Yapılacaktır

Bizler zamanı geldikçe şubesiz bankacılık hakkında detaylı bilgilendirmelere yer vermeye devam edeceğiz. Daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak için bizi takip edebilirsiniz. Şubesiz bankacılık online ve hızlı hizmet anlamına geldiği için özellikle genç nesil tarafından çok sık tercih edileceğe benziyor.

Yakın bir gelecekte bu konunun detayları üzerine daha çok konuşacağa benziyoruz.

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.