Teknoloji

Twitter Temsilci Atamaya Karar Verdi

Tarihinde

Twitter, Türkiye’nin sosyal medya yasasıyla oluşturduğu şartları kabul ederek  erişim yavaşlatma uygulamasına kısa süre kala temsilci atamaya karar verdi.

Türkiye’den, Twitter, YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ‘sosyal medya düzenlemesi’ ile temsilci bildirme zorunluluğu gelmişti.

Türkiye’de temsilci bulundurmasını öngören düzenlemenin 1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmesi ile ilk temsilci atama kararını Rus VK platformu şirketi karar vermişti.

Twitter

Başta Facebook, Instagram, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere Türkiye’ye temsilci bildirmeyen tüm platformlara ilk kesilen 10 milyon TL’lik cezadan sonra aralık ayı başında 30 milyon TL daha ceza kesilmişti.

İddialara göre, reklam cezasıyla karşılaşan ve gelecek ay bant genişliği daraltma cezası alacak olan Twitter’ın, hızının da yavaşlatılacak olmasıyla uzun süredir beklettiği karardan geri adım atıp temsilci atamayı kabul ettiği söyleniyor. Twitter’ın konuyu aydınlatan resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.