Mobil

Yeni Dünya Devi Xiaomi, Çin’li Firmaların Gücü

Tarihinde

Dünyanın 100’den fazla ülkesine ulaşan Xiaomi cep telefonları ve ürünleri, ulaştığı ülkelerde en iyiler arasında yer alarak ne kadar kaliteli ürünler yaptığını herkese kanıtladı, artık Xiaomi ürünleri insanlar için olmazsa olmaz ürünler haline geldi.

Xiaomi Group 2020 yılı istatistiklerine göre,  yurtdışı pazar geliri 122,4 milyar yuan‘a ulaşarak toplam gelirin neredeyse yarısını oluşturduğunu; 2020’nin dördüncü çeyreğinde  yurtdışı pazar gelirinin de 33,8 milyar yuan’a ulaştığı bilgisi açıklandı.

Xiaomi Store İzmir

Xiaomi’nin akıllı telefon pazarı satış hacminin artarak, Avrupa’da akıllı telefon pazarında ilk üç arasında yerini almasıyla Avrupa’daki yerini sağlamlaştırdığını söyleyebiliriz. Avrupa ülkelerinde her ne kadar Apple baskın olsada, Xiaomi cep telefonları ve ürünleri kendi çabalarıyla uluslararası pazarda bir kanal açarak, Xiaomi dünyayanın bir kez daha Çin’li firmaların gücünü görmesini sağladı.

Xiaomi artık bir dünya markası

Dünya pazarında hızla yoluna devam eden Xiaomi, Çin’deki akıllı telefon pazarının geçmişine bakıldığında hiçbir cep telefonunun markasının başaramadığını başardı. Xiaomi‘nin bu başarısı bilinmeyen bir markadan, bir dünya markası olunabileceğini gösterdi.

Trending

Copyright © 2023 CHINA.com.tr Her Hakkı Saklıdır.