Bizi takip edin

Teknoloji

Apple, iPhone 12 Mini, için Samsung’a Tazminat Ödeyebilir

jack

Tarihinde

Abone Ol 
iPhone 12 Mini

Apple, iPhone 12 mini OLED ekranları için Samsung’a yetersiz sipariş verdiği için büyük tazminat ödeyebilir. Pazar araştırma şirketi Omdia‘nın verilerine göre, Samsung Display‘in Ocak ayında küresel ölçekte OLED gönderileri aylık % 9 düşüşle 45 milyon adede geriledi. Omdia, gönderilerdeki düşüşün sebebinin açık bir şekilde Apple‘ın iPhone 12 mini satışlarının durgun olmasından kaynaklandığını söyledi.

“Güney Kore’nin ünlü ekran paneli üreticisi Samsung Display’in, OLED paneller için yetersiz sipariş vermesi nedeniyle Apple’dan tazminat kazanması muhtemel.”

iPhone OLED Screen

iPhone

iPhone 12 mini serisinin bu yılın ilk yarısında hedefinin 75 milyon olduğu, fakat hedefin sadece % 80 tutturulduğu açıklandı. Samsung Display, 5,4 inç iPhone 12 Mini ‘nin tek tedarikçisidir. Sektör gözlemcileri, Apple‘ın söz verdiği sipariş miktarını karşılayamayacağı için bir kez daha Samsung’a büyük bir tazminat ödemesi gerekebileceğini tahmin ediyor.

Apple‘ın satın aldığı OLED panellerin minimum sipariş miktarının altında olması nedeniyle Samsung Display‘e 2019 ve 2020 yıllarında sırasıyla yaklaşık 684 milyon ABD doları ve 1 milyar ABD doları ödediği daha önce açıklanmıştı.

Kimliği vermek istemeyen bir yetkili şunları söyledi: “Apple’ın Samsung Display’e tazminat ödeyip ödemeyeceği hala belirsiz, ancak sözleşme geçmişi ve iPhone 12 mini’nin durgun satışları göz önüne alındığında, Apple’ın Samsung Display’i tazminat ödemesi muhtemel” dedi.

Omdia

Omdia

Samsung Display, Samsung Electronics‘in bir yan kuruluşudur. Apple iPhone için ekran tedarikinde liderlik ederken, şirket aynı zamanda dünyanın önde gelen akıllı telefon paneli üreticisi haline gelmiştir. Omdia, bu yılın Ocak ayında küresel OLED panel sevkiyatlarının 53 milyona ulaştığını ve Samsung Display’in bunların % 85‘ini oluşturduğunu açıkladı.

Teknoloji

TikTok Başardı, Taklitler Asıllarını Yaşatır

yasemin

Tarihinde

TikTok

Amerikan internet devi YouTube, birkaç gün önce Hindistan’da Shorts uygulamasını yayınladı. Shorts uygulaması için TikTok’tan ilham alarak taklit ettiği söylentileri kulaktan kulağa dolaşıyor. Facebook’tan sonra TikTok’u taklit eden ikinci Amerikan şirketi Youtube mu oldu?

YouTube Shorts

YouTube Shorts

Alibaba, Tencent, Baidu, JD.com, Meituan ve TikTok gibi internet devlerinin ülkesi olan Çin, tüm dünyaya internet endüstrisinin en büyüğü olduğunu kabul ettirdi. Bu kadar güçlü olan Çin için üzücü bir durum ise, sadece bugüne kadar küreselleşmemesiydi.

Çin pazarında büyük başarılar elde eden Douyin, uluslararası pazardaki adı  TikTok Mart 2020’de çıkan bir istatistiksel rapora göre 150 ülkeye ve 1 milyardan fazla kullanıcıya ulaştığı bilgisi raporu yayımlandı. Rapora göre küresel pazara gerçek anlamda giren ilk Çin’li internet şirketi oldu.

TikTok, ABD pazarındaki 50 milyondan fazla kullanıcısı ile ABD internet endüstrisinde ilk kez ABD dışı bir internet şirketinin avantaj elde ettiği bir konuma ulaştı. İstatistikler, 2020‘nin ilk yarısında TikTok’un uygulama mağazalarından indirmelerinin WhatsApp‘ı bile geçtiğini söylerken acaba bu durumun Amerikan internet şirketlerini korkuttuğunu söyleyebilir miyiz?

Taklitler Asıllarını Yaşatır

Facebook, 2018 yılında kısa video uygulaması Lasso’yu TikTok’u taklit ederek oluşturdu. Şimdi de YouTube, TikTok’u artık bilinen nedenlerle Hindistan pazarında faaliyet gösterememesini fırsat bilerek Hindistan pazarına TikTok’u taklit ettiği bir uygulama ile girdi, YouTube’un unuttuğu  bir şey var Taklitler Asıllarını Yaşatır.

Artık sözde internet devlerin ülkesi olan Amerikan şirketleri Çin’in büyük teknoloji devlerini taklit eden bir ülke oldu. TikTok’un globaldaki büyük başarısı Çinli internet şirketleri ‘nin güçlü teknolojik yeniliklere sahip olduğunu kanıtlıyor. Çin, 20 yılı aşkın bir süredir küresel pazarda rekabet gücü olan birçok şirketini kademeli olarak büyütmüştür. Bunun en güzel örneklerinden; dünya çapında çeşitli endüstrilerde avantajlı pazar payları elde etmiş ve hatta sektördeki liderlikleri ile bilinen Huawei, DJI, Xiaomi gibi isimleri sayabiliriz.

Okumaya devam et

Teknoloji

Shenzhen’de Teknolojik Yenilikler Yolcularını Şaşırtıyor

yasemin

Tarihinde

Shenzhen City

Çin’in Shenzhen şehrine bağlı Nanshan bölgesindeki Gaoxin Güney Metro Otobüs Terminali’nde teknolojik yenilikler yolcularını şaşırtmayı başardı.

 

Gerçek zamanlı otobüs varış tahmini ve otobüs güzergahı sorgulama işlevlerine ek olarak, yolcular istasyon da ücretsiz olarak WiFi‘ye bağlanılabilecekler ve kablolu kablosuz şarj istasyonu servislerinden de aynı şekilde ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Zamanla yarıştığımız bu günlerde, özellikle koronavirüs dönemimde bu tür teknolojik gelişmeleri ülkemizde de görmek bireyleri mutlu edecektir.

Kaynak: Sina

Okumaya devam et

Teknoloji

Apple, Pazarını Çin Akıllı Telefonlarına Kaptırdı

yasemin

Tarihinde

5G Technology

Rakip cihazlar Apple‘ın iPhone 12 serisinden çok daha ucuz diyebiliriz. Çin’in düşük maliyetli akıllı telefonları yüksek hızlı 5G iletişiminin popülerliğinden yararlanarak, Japon pazarına girdi. Apple, Pazarını Çin Akıllı Telefonlarına Kaptırdı.

Çinli üretici Xiaomi, SoftBank aracılığıyla 20.000 yen’i (yaklaşık 183 ABD Doları) geçmeyen bir model ile Japonya pazarına giriş yaptı. Şimdiye kadar iPhone, yüksek kalitesi nedeniyle Japonya‘da en popüler telefondu; ancak Çin’in düşük maliyetli, kaliteli ve yüksek hızlı akıllı telefonları, fiyatları düşürmek için bir rekabeti tetikleyebilir.

Japonya Yen

Japonya Yen

Xiaomi‘nin Redmi Note 9T‘ modelini Japonya’da 26 Şubat’ta SoftBank aracılığıyla piyasaya sürüldü. 5G açısından fiyat ve performans açısından kesinlikle en iyisi olduğu söyleniyor.

5G cihazların popülaritesiyle birlikte, yüksek kaliteli video ve oyun içeriğine olan talebin artması bekleniyor ve daha fazla insan sanal gerçekliği kullanabilir. Bu ultra yüksek hızlı cihazları geliştirme ve satma rekabeti, diğer yeni 5G endüstrilerinin gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Okumaya devam et

Trending