Mobil
Yeni Dünya Devi Xiaomi, Çin’li Firmaların Gücü
Dünyanın 100’den fazla ülkesine ulaşan Xiaomi cep telefonları ve ürünleri, ulaştığı ülkelerde en iyiler arasında yer alarak ne kadar kaliteli ürünler yaptığını herkese kanıtladı, artık Xiaomi ürünleri insanlar için olmazsa olmaz ürünler haline geldi.
Xiaomi Group 2020 yılı istatistiklerine göre, yurtdışı pazar geliri 122,4 milyar yuan‘a ulaşarak toplam gelirin neredeyse yarısını oluşturduğunu; 2020’nin dördüncü çeyreğinde yurtdışı pazar gelirinin de 33,8 milyar yuan’a ulaştığı bilgisi açıklandı.

Xiaomi Store İzmir
Xiaomi’nin akıllı telefon pazarı satış hacminin artarak, Avrupa’da akıllı telefon pazarında ilk üç arasında yerini almasıyla Avrupa’daki yerini sağlamlaştırdığını söyleyebiliriz. Avrupa ülkelerinde her ne kadar Apple baskın olsada, Xiaomi cep telefonları ve ürünleri kendi çabalarıyla uluslararası pazarda bir kanal açarak, Xiaomi dünyayanın bir kez daha Çin’li firmaların gücünü görmesini sağladı.
Xiaomi artık bir dünya markası
Dünya pazarında hızla yoluna devam eden Xiaomi, Çin’deki akıllı telefon pazarının geçmişine bakıldığında hiçbir cep telefonunun markasının başaramadığını başardı. Xiaomi‘nin bu başarısı bilinmeyen bir markadan, bir dünya markası olunabileceğini gösterdi.

Şubat ayı cep telefonu satış rakamlarına göre dünya sıralaması komple değişti. Çin‘in bir numaralı cep telefonu üreticisi olan Xiaomi, küresel cep telefonu pazar payını % 13′e çıkararak üçüncü sırada yerini aldı. %20’lik bir puanla Güney Koreli Samsung ilk sırada yer alırken, %17 ile Apple ikinci olabildi.
Huawei performansı ile şaşırtarak % 4’lük puanla altıncı sıraya düştü. % 12 Puanla OPPO dördüncü sırada yer alırken, VIVO’da % 10’luk puanla beşinci sırada yerini aldı.

Huawei
Büyük pazar payına sahip, eski akıllı cep telefonu üreticileri neden düşüşte?
Akıllı telefonlar ilk üretilmeye başlanıldığında, Çinli cep telefonu üreticilerinin pazar payları yok denecek kadar azdı. Apple ve Samsung ‘un cep telefonu pazar payları çok büyüktü. Fakat Huawei, Xiaomi, OPPO ve VIVO gibi cep telefonu üreticileri küresel cep telefonu pazarına girmeleriyle bütün dengeler değiştir. Hatta Huawei, kendi geliştirdiği Kirin işlemcisiyle, Apple ve Samsung ile işlemci pazarında da rekabet etmeye başladı.
Yakın bir geçmişte büyük pazar payına sahip Huawei, ilk beş sıralaması dışına çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Tabiki bunun en büyük bilinen nedeni, Huawei telefonlarındaki Android ambargosu diyebiliriz. Çinli firmaların pazarda bu kadar etkili olması Amerikan şirketlerinin gözünü korkutuyor gibi. Ne dersiniz sanki Amerikan rüyası bitiyor.

Son yılların en popüler teknolojilerinden biri olan katlanır ekran tasarımının cep telefonlarında kullanılması birçok tüketicinin ilgisini çekmiştir. TCL markasının son zamanlarda, katlanabilir ekran ve kaydırmalı ekran tasarımının birleşimine sahip yeni bir cep telefonu üzerinde çalıştığı söyleniyor.
İnternette ortaya çıkan çizimlerinden, TCL cep telefonunun görünümünün günümüzde popüler olan katlanır ekranlı cep telefonundan oldukça farklı, açıldığında tablet şeklinde olduğu görülüyor. İş dünyası ve oyun meraklarının olukça ilgisini çekecek gibi gözüküyor.

TCL Yeni Tasarım Çizimi
TCL markasının bu yeni ürünü bir cep telefonunu bir tablet bilgisayara çevirerek bizlere daha eşsiz bir deneyim yaşatabilir. TCL‘nin kendi panel fabrikası Huaxing Optoelectronics sahip olması, katlanır ekran ve kaydırmalı ekran tasarımına telefonun büyük olasılıkla piyasaya sürebileceğini söyleyebiliriz.

Çin cep telefonu üretiminde 2012 ‘den bugüne hızla ilerleyerek akıllı üreticiler hızlı bir şekilde yükseldi ve çok sayıda mükemmel yerli akıllı telefon markaları ortaya çıkardı. Temsili isimler arasında Huawei, Xiaomi, OPPO ve VIVO gibi markaları sayabiliriz.
Ünlü pazar araştırma kuruluşu IDC‘nin yayınladığı verilere göre 2020 yılında Çin’in temsili 4 büyük markasının yerli akıllı telefonlardaki pazar payının % 85,4‘e ulaştığını açıkladı.
Başarı başarısızlıkla gelir ve refah düşüşle gelir.
İnsanlar Xiaomi‘nin “başarılarını” alkışlarken, hiç kimse eski yerli cep telefonu devlerinin Gionee ve Coolpad gibi uçurumun kenarına adım attığını fark etmedi, bir zamanlar cep telefonu devi olan Meizu yavaş yavaş ölüyor mu?
İlk yerli akıllı telefonun doğuşu
2007 Yılında tüm dünyada büyük sansasyon yaratan ilk nesil iPhone‘un akıllı telefonları resmi olarak ortaya çıkmıştı. Meizu cep telefonunun kurucusu Huang Zhang da bu durumu fırsata çevirerek, kendini akıllı telefonların araştırma ve geliştirmesine adadı. 2009 yılında, Çin’deki ilk büyük ekranlı tam dokunmatik akıllı telefon Meizu M8 pazara girdi.

iPhone 1
Meizu M8‘in piyasaya sürülmesinden iki ay sonra, satış hacmi 100.000 adede, 2016 yılında ise 22 milyon adet satışla zirveye ulaştı.
Satışlar düşüyor ve Meizu’nun dönemi sona mı eriyor?
Ürün araştırma ve geliştirme üzerine yoğunlaşan Meizu, maalesef yeni trendleri takip etmiyor, markayı reklam ve pazarlama yoluyla “paketlemiyor” du. Bu durumda bir çok kişinin gözünde “bireyselleşme” peşinde koşan bir markaydı. Meizu‘nun araştırma ve geliştirme döngüsünün diğer markalara göre daha uzun olması, birçok kişi üretim kapasitesiyle sorunları sorgulamaya başladı.
Maalesef trendleri takip etmediği için Meizu‘nun satışları 2017 yılından beri düşmekte. 2018 yılında yıllık satış hacmi ise sadece 9,48 milyon adete, bir önceki yıla göre % 46 düşüşle pazardaki payıda % 30 düştü. Pazar araştırma kuruluşu CINNO Research, Meizu’nun yıllık satışlarının 2020’nin etkisi nedeniyle, 1 ila 2 milyon adet arasında kalacağını tahmin ediyor.
Meizu devri geçti gibi görünüyor
Meizu, son yıllarda satışlardaki düşüşü nedeniyle sevkiyatlar için daha yüksek bir hedef belirledi ve ürünlerinin fiyatları da yükseldi. 2021‘de resmi olarak piyasaya sürülen Meizu 18 serisinin fiyat aralığı 4999 yuan ile 5999 yuan arasında değişiyor ancak pazarında talep görmüyor. Güçlü rakipler karşısında, Meizu’nun 2021’deki pazar payı sadece % 0,3‘te kaldı.
Meizu’nun geleceği nasıl gelişecek?
Meizu‘nun üretime daha fazla önem vermesi nedeniyle kalitesi eskisinden daha kötü hale geldi ve müşterilerinden şikayet alma oranları arttı. Neyse ki, şikayet sorununa önem vererek “21CN” tarafından yayınlanan verilere göre şikayet çözme oranı %80’in üzerine çıkarttı.
Meizu‘daki dalgalar durmadı, 2020 Aralık ayında, Red Star News Meizu’nun para kazanmak için cep telefonlarına Truva atları yerleştirdiği “siyah malzemeyi” ortaya çıkaran bir makale yayınladı. Meizu ön plana itildi ve herhangi bir yasadışı olaya karışmadığını açıklansada, insanların Meizu olan eğilimlerini de büyük ölçüde azalttı.

Çağrı Yılmaz ‘dan Yeni Single: Madem

Alihan Gök ve Baron Bednam ’dan Yeni Single: Zehir

Kripto Para Piyasası Apple’ın Değerine Ulaştı
Trending
- Girişim3 sene önce
Yerli Arama Motoru COM.com.tr
- Kripto Para3 sene önce
Bitcoin Can Aldı
- Girişim3 sene önce
PC.net.tr ‘ye Bakmadan Bilgisayar Almayın
- Girişim3 sene önce
En Yeni Finans Sitesi Kredi Döviz ve Borsa Haberleri
- Yatırım3 sene önce
Yerli Oyun Stüdyosu Tosby Games Değerleme İle Yatırım Aldı
- Yatırım3 sene önce
Çinli Oyun Şirketi Century Huatong, Tencent’den Yatırım Aldı
- Girişim3 sene önce
Güncel Oyun Haberleri İncelemeleri ve Daha Fazlası
- Girişim3 sene önce
Finans Borsası Altın Borsa Döviz ve Kripto Para Haberleri